Almanya'da üniversiteden şartlı kabul almak

Şartlı kabul nedir?
Yeterli seviyede almanca bilginiz yoksa ve bunlar dışındaki bütün koşulları sağlıyorsaniz. Almanya'da master ve lisans eğitimi alma şansınız var. Peki bu nasıl olacak? Dil eğitiminizi tamamlamak için üniversite size şartlı kabul verip, size bir sonraki döneme kadar geçerli bir kabul veriyor. Siz bu süre zarfında almanca öğrenip DSH , testdaf gibi almanca seviyenizi belirleyen bir sınavı başarıyla geçtiğiniz takdirde eğitiminize başlayabilirsiniz.

Şartlı kabul almak için neler gerekli?

Üstte bellirtiğim gibi diğer koşulları sağlamak gerek. Ama bazı üniversiteler sizden belli bir seviye almanca istemekte. Yani en azından A1 veya A2 seviye de almanca bilgisi aranmaktadır.  Zaten vize sırasında sizden bu seviye istenecek. Temeli Türkiye'de öğrenmekte fayda var.

Her üniversite şartlı kabul vermiyor maalesef. Bunun için siz başvurmak istediğiniz üniversiteye mail atıp bunu öğrenmeniz. 

Şartlı kabul ile birlikte üniversite size bünyesindeki almanca kursuna davetiye gönderiyor. Ama o kurslara gitme zorunluluğu yok. Yani siz başka bir şehirde veya aynı şehirde özel bir kursa gidebilirsiniz. Ama vizeye başvurduğunuz zaman bunları belgelendirmeniz gerekmekte. Bazı kurslar sizden önceden 2-3 aylık kurs parasini yatırmanızı isteyebilir.


universite basvurusu
üniversitelere başvurunuzu eksiksiz yapın



Şartlı kabulün avantajı nedir?

Vizeye başvurduğunuz zaman kıymeti daha fazla anlaşılıyor.  Çünkü sadece dil eğitimi için vize almak daha zor olabiliyor. Almanya vizesi sancılı bir süreç bunun için  şartlı kabul almak gerçekten çok önemli. 


Almanya eğitim vizesi hakkında bilgi almak için diğer yazıya göz atabilirsiniz.
Almanya'da üniversiteden şartlı kabul almak Almanya'da üniversiteden şartlı kabul almak Reviewed by Admin on 08:45 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.