Yurt dışında dikkat etmemiz gereken 10 önemli durum nedir?

Yurt dışına çıktığınızda bambaşka bir kültürün kapısını açtınız demektir.

Peki yurt dışında dikkat etmeniz gereken 10 madde ne?

1- Polonya eğitim amaçlı gittiniz ve bu sizin ilk gidişiniz. Trenle başka şehre geçeceksiniz öğrenci biletleri yarı fiyattır, Fakat öğrenci biletinizi ancak Polonya öğrenci kartı varsa alabilirsiniz aksi takdirde kontrol sırasında biletin 2 katı para cezası yersiniz.

2- Amerika'ya work amd travel ile gittiniz, geri dönüşünüz New york üzerinden uçağınıza vakit varsa valizlerinizi emanet eşya bölümüne bırakın. Zira şehir çok kalabalık olduğu için soyulma ihtimaliniz yüksektir.

3- Polonya, Çek Cumhuriyeti, Almanya ve diğer avrupa ülkelerinde tramvay için turnikeler yoktur. Gunluk, haftalik veya aylik biletinizi gişelerden almanız gerekmektedir. Turnike yok diye beleş sanmayın benim gibi yakalanırsanız ciddi cezası var.

4- Fransa-Paris'e gidecekler dikkat!!!!! Sokak ortasında bul karayı al parayı, top hangi bardağın altında gibi oyunlara kanmayın. Etraftaki herkes düzenbaz. Bir iki tanesi belli ediyor, ama bazıları gerçek bir profesyonel.

5- Polonya'ya gidenler hazır olun Tourist Information'da ingilizce bilmeyen birilerine rastlamak olası. Karşılıklı anlaşmamaya hazır olun. Üstüne biraz asabiler.

6- Gideceğiniz ülkenin dillerinde domuz etinin nasıl yazıldığını öğrenin. Marketten yanlış ürünler almayın sonra.

7- İçki ucuz diye hayvanlığın dibine vurup fazla içmeyin. Sonuçta o sıralarda sizin uyuduğunuzu zanneden anne babanız var. Oysa siz gece kulüplerinde alemlere akıyorsunuz.

8- Avrupa'da Almanya dışında bütün Otobanlar ücretli. Ayrıca yola çıkmadan önce mutlaka GPS edinin. Mutlaka faydasını göreceksiniz.

9- Paris'te iki cici kız yanınıza gelip anket doldurmanızı isterse kabul etmeyin. En son sizden para isteyeceklerdir. özellikle erkekler tavlamak için gevşemeyin hemen yoksa büyük bir hezimete uğrarsınız.

10- Hollanda'da marijuana serbest diye yanınızda almaya kalkışmayın. Zira başka yerde yakalanırsanız başınız belaya girebilir.


yurtdisi gezilerinde dikkat edilmesi gerekenler
Yurt dışında dikkat edilmesi gerekenler


Yurt dışında dikkat etmemiz gereken 10 önemli durum nedir? Yurt dışında dikkat etmemiz gereken 10 önemli durum nedir? Reviewed by Admin on 14:14 Rating: 5

1 yorum:

Blogger tarafından desteklenmektedir.