Yurt dışında erasmus staj aşamaları

Merhaba arkadaşlar,

Yurt dışı staj hayatınızın dönüm noktası olabilir. Peki bunu gerçekleştirmek zor mu? Hayır değil, ama emek gerektiren bir durum. Şimdi sizlerle tecrübemi paylaşacağım. Öncelikle staj aramaya başlamadan önce ingilizce Cv hazırlamanız gerekmekte. Bunun için size Europass sitesini öneriyorum. Cv nizi oluşturmaya başlayın. Sizin ile ilgili olabildiğince bilgi yazmaya çalışın, daha önceki deneyimleriniz yazarken detaylı bilgi vermeyi unutmayın, eğitim bölümü içinde aynı şey geçerli. Cv nizi hazırladıktan sonra Motivation letter hazırlamanız gerekmekte. Bunu kendiniz yazabilirsiniz ya da internetten belli bir format indirin ve size göre ayarlayın. Hazırsanız şimdi staj arama işlemlerine başlayabilirsiniz. 

Öncelikle size staj bulabileceğiniz bir kaç siteden bahsedeceğim.

Globalplacement.com
Trainingexperience.org
Slovakiaplacement.com
Monster.com
Indeed.com
Eu-connect.org

Ayrıca büyük şirketlerin kariyer sekmelerine göz atmayı unutmayın. Her zaman staj imkanları bulunmaktadır. Sizin kriterlerinize uygun başvurularda seçilme şansınız olabilir.  


Bunlar dışında arama yaparken önemli olan keywords lar. Keywords dediğim, atıyorum marketing bölümünde ingiltere'de staj yapmak istiyorsunuz. Google arama motoruna marketing internship in UK yazın ve çıkan linklerden başvuru yapmaya başlayın. Bunları iyi seçerseniz aradığınız sonuçlar karşınıza çıkacaktır. Olabildiğince fazla yere başvuru yapmaya çalışın. Zira ben 60-70 yere başvurdum. 6 tanesi olumlu döndü. Bunlarla yaptığım yazışmalar sonucu 4 tanesiyle devam ettim. Bir takım mailleşmelerden sonra bana uygun olan 2 şirketle devam ettik görüşmelere en son Çek cumhuriyetinden bir şirketle anlaştım.

Erasmus staj aşamaları
John Lennon Wall-Prag

Burada önemli olan sizin doğru şekilde araştırma yapmanız. Aramalarınız ingilizce keyword seçerek yaparsanız bir çok staj fırsatının sizi beklediğini göreceksiniz. Eğer almanya da staj arıyorsanız ve almancanız varsa bu aramayı almanca yapmanız sizin yararınıza olacaktır. Hatta google.de arama yapmanız sizlere birçok farklı imkan sağlayacaktır.

Evet bir takım maillerden sonra geri dönüşler oldu. Peki bundan sonraki süreç nasıl mı işliyor? hemen konuya geçelim. Olumlu dönen şirket sizinle bir görüşme yapmak isteyecektir. Bu görüşme skype üzerinden olacaği gibi telefon yolu ile aradıkları oluyor. Gelelim asıl konuya görüşmede neler soracaklar? Biraz bu sorulara değinmek istiyorum. 

Öncelikle yalan söylemeden kendinizden emin bir şekilde cevaplarınızı verin. Kendinizi tanıtmanız istenecek. Daha önceki deneyimleriniz, okul hayatınız vs. Burada ilk olarak dil bilginizi kontrol edecekler. Daha sonra staj yapmak istediğiniz bölümle ile ilgili bir takım sorular gelecektir. Bunlar dışında bana sordukları soru şuna benzerdi: Bir grup projesi veya daha önceki stajınızda çalıştığınız Proje üzerinde takım arkadaşlarınızla ters düştüğünüz oldu mu? Ve sonucunda ne yaptığımız. Ya da baskı altında neler yaparsınız tarzında sorular. Güçlü ve zayıf yanlarınız, neden sizi seçmeliyiz gibi sorular. Anlamadığınız yerler olursa çekinmeden soruları tekrar sordurabilirsiniz, sıkıntı olmaz yani. Benden şimdilik bu kadar. 😃😃😃
Yurt dışında erasmus staj aşamaları Yurt dışında erasmus staj aşamaları Reviewed by Admin on 10:33 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.