Almanya ögrenci vizesi için gerekli belgeler

Almanya Öğrenci Vizesi

Öncelikle Almanya'da herhangi bir üniversiteden şartlı kabul veya kabul almamız gerekmektedir. Kabul belgemiz dışında vizede bize neler gerekli? 

Öncelikle en başta bizim için önemli olan doğru vize türüne başvuru yapmak. Eğitim süresi 90 günü aşacağı için Ulusal vizeye başvurmamız gerek. 

Vize işlemleri randevu ile yapılmakta. Randevu için alman Konsolosluğu İdata ile çalışmaktadır. İdata ile randevu işlemleri telefonla da yapılabilmektedir. Randevunuzu aldığınız zaman size mail ile zaten gerekli dosyaları gönderecekler. 


Almanya ögrenci vizesi için gerekli belgeler
Almanya-Berlin


Almanya vizesi için gerekli belgeler:

Gelen maildeki başvuru formu almanca doldurulmalı ve imzalanmalı.

  • Pasaport ve 2 tane fotoğraf- Fotoğraf 6 aydan eski olmamalı ve pasaportunuz süresi en az 1 yıl olmalıdır. (en az 2 yıl süresi olan pasaport ile başvurmanız sizin için daha iyi)

  • İyi hazırlanmış ayrıntılı özgeçmiş ve neden Almanya'da okumak istediğinizi iyice açıklayan  alman dilinde yazılmış motivasyon yazısı. (motivasyon yazınız ya almanca ya ingilizce olsun. Ben her ikisini verdim başvuru yaparken.)

Almanya da lisans okuyacaksanız:

  • Lise diplomasının Almancaya tercümesi(yeminli tercüman) , ve sınav sonuç belgesi ayrıca üniversiteye yerleştiğinize dair belge.)

 Almanya'da yüksek lisans için başvuru yapıyorsanız.

  • Üniversite diplomanızı eğer ingilizce değilse Almanca tercümesini vermeniz gerekmektedir. En güncel Transkriptiniz. Üniversiteden transkriptinizi ingilizce alabilirsiniz. 

Not:Ben Lise diplomasını tercüme ettirmedim zaten istemediler. (yüksek lisans başvuruları için)

  • Eğer mezun olduktan sonra bir yerlerde çalıştıysanız, onları da belgelendirmeniz gerekmektedir. 

  • Kabul belgesinin yanı sıra eğer üniversite öncesi Almanca dil kursuna gidecekseniz bunu kanıtlayan belge. Dil kursu kayıt belgesi vs.

  • Alman dil seviyeniz en azından B1 (orta seviye) olmak zorunda. Hiç bir Almanca bilgisi olmadan vizeden onay almak çok zor hatta imkansız. 

  • Tam tekmil nüfus kayıt örneği.

  • Yurt dışı sağlık seyahat sigortası. 

  • Ve en önemli kısım Almanya'da eğitim masraflarınızı nasıl karşılayacağınızı gösteren belgeler. Bunun için bir kaç yöntem var. Ya bloke hesap açacaksınız yada Almanya'da yaşayan bir garantör bulacaksınız. Bloke hesap nasıl açılır, bunu daha önceki yazımda anlatmıştım. yazıya buradan ulaşabilirsiniz.

İki tane yeni yöntem daha eklenmiş onları detaylı inceledikten sonra yazıma ekleyeceğim. 

Vize için gerekli belgeler bunlar. Bütün bu belgeleri tamamladıktan sonra vize randevusu alınız. Zira eksik belge ile vize almanız söz konusu değil.

Herkese şimdiden bol şans.




Almanya ögrenci vizesi için gerekli belgeler Almanya ögrenci vizesi için gerekli belgeler Reviewed by Admin on 10:57 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.