Yurt dışına giderken dikkat etmeniz gereken 10 şey

Yurt dışına çıkacaksınız. Valiz hazırlığı başladı. Peki yanınızda olması gereken veya dikkat etmeniz gereken önemli şeyler neler? Gelin birlikte bakalım.

Erasmus, work and travel veya gezi amaçlı gidiyorsunuz. olmazsa olmazlarımız neler yurt dısında arayacagımız 10 sey.

Gelin hep birlikte listemize bakalım:

1- Yurt dışına ilk gidişiniz ise mutlaka atıştırmalık bir şeyler alın. ilk baştaki utangaçlıkla basit bir sandviç bile alamıyorsunuz.

2- Telefonunuza offline sözlük indirin zira ilk konuşmalarda heyecandan neler söyleyeceğinizi unutuyorsunuz. Kelimelerin kifayetsiz kaldığı anlar olabiliyor.

3- Kullanmakta oldugunuz ilacınız varsa unutmayın. Hatta yanınıza ağrı kesici falan alın. orada eczaneye giderseniz ingilizce bilen birisine rastlamıyabilirsiniz. Ben 3 kere gittim şikayetimi anlatana kadar fıtık oldum :)

4- Bir kaç gün yetecek döviz para. Zira havaalanında para çevirmeye kalkarsanız tamamen kazık yersiniz. Ayrıca lavabo kullanmak ücretli bozuk para taşımanızda önemli

5- Pasaport ve paranızı saklayabileceğiniz küçük boyunda asabileceğiniz cüzdan. Geziniz sırasında hostellerde kalacaksanız rahat uyumanın en kısa yolu.

6- Islak mendil. En önemli şey. yurt dışındaki kurtarıcımız. Malum adamlar taharetli lavabolar kullanmıyor. Zamanla alışacagınız durum.

7- Domuz etinin ve yağının gideceğiniz ülke dillerinde yazılışı. Zira kasiyerlere güven olmuyor. Aldığınız ürün Domuz eti veya yağı içerebiliyor.

8- Görmek istediğiniz yerlerin listesini çıkarın. Planlı geziden daha iyisi yoktur.

9- Havaalanına iner inmez Tourist information'a gidip şehir haritası alın zira turistik yerlerde harita abes fiyata satılıyor.

10- Fotoğraf makinesi ve selfie çubuğu gezinizin olmazsa olmazları.


Ayrıca sevdiklerinizin fotoğrafını alıp çalışma masanıza veya dolabınıza yapıştırabilirsiniz.




yurt disina giderken dikkat etmemiz gerekenler
valizler hazırsa gidelim






Yurt dışına giderken dikkat etmeniz gereken 10 şey Yurt dışına giderken dikkat etmeniz gereken 10 şey Reviewed by Admin on 15:51 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.