Erasmus Staj Yeri Bulmanın Püf Noktaları

Profesyonel yardım almadan yurt dışında staj ayarlamak mümkün mü? Evet arkadaşlar bu mümkün. Geçen sene çek cumhuriyetinde staj yaptım. Bu sene de slovakya polonya ve almanya’da staj ayarladım. Kısmetse temmuz başında almanya'da staja başlayacağım.

erasmus staji nasil bulunur
Erasmus Stajı




Gelelim püf noktalara:

Öncelike CV'niz iyi hazırlanmış olmalı. Europass CV ile online olarak bilgileriniz doldurup pdf formatında indirebilirsiniz. Cv'de nelere dikkat edilmeli;

1- Mutlaka fotoğraf ekleyiniz. Eklediğiniz fotoğraf saçma olmasın. Ciddi bir fotoğrafınızı ekleyin. 

2- Mail adresiniz nickname ya da ergen tarzı olmasın. Gmail herzaman daha resmidir.

3- Eğitim bilgilerinizi girerken sadece bölümünüzü yazıp bırakmayın, o ana kadar aldığınız temel derslerinizi yazın. Çünkü bazı bölümler yurt dışında başka adlar altında okutulduğu için firma sizin hangi konularda bilgi sahip olduğunu bilmesi sizin için artı olacaktır.

4- Aynı durum daha önceki staj-iş deneyimleriniz içinde geçerli. Staj süresi boyunca kazanmış olduğunuz temel becerileri kısa kısa yazın.

5- Referans ekleme sansınız varsa bu sizin için yararınıza olacaktır.

Cv hazır simdi sıra ön yazı hazırlamakta. Kısa bir ön yazı yazın veya internetten kopya bulup kendinize uyarlayın.

Bu iki adımı yaptıktan sonra sıra geldi staj aramaya

Öncelikle size bir kaç temel siteden bahsedeceğim.

Erasmusintern.org
Eurasmus.com
Globalplacement.com
Trainingexperience.org
Slovakiaplacement.com
Monster.com
Indeed.com
Eu-connect.org

Bu sitelere üye olup site üzerinden başvurularınızı yapın. Mutlaka geri dönüşler alacaksanız. Burada önemli olan nokta pes etmemeniz. Sonuçta heryer sizi kabul etmeyecektir.  Bu siteler dışında google üzerinde basit keywordlar kullanarak araştırmalar yapın staj fırsatları bulma ihtimaliniz yüksek. Başvuru yapmaya devam edin. Çabalarınız boşa gitmeyecektir.

Bazı şirketler sizinle skype görüşmesi yapacaktır. Skype görüşmeleri çok önemli. Zira etkili bir görüşme size staj kapılarını açacaktır. Skype görüşmesinde önce mutlaka şirket ile ilgili araştırma yapın. Zira bilginiz var mı diye soruyorlar. Rahat olmaya çalışın. Sohbet havasında geçecektir. Bundan sonrası sizin elinizde onları etkileyebilirseniz zaten sizi kabul edeceklerdir.

Baktınız olmadı kendiniz ayarlamadınız. O zaman staj ayarlayan şirketlerle görüşün. Yaptığım araştırmalar doğrultusunda en düşük fiyat 200€'dan başlamakta. Şirket ismi önermek istemiyorum sonuçta ben stajımı onlarla ayarlamadığım için sizleride yanlış yönlendirmek istemiyorum.

Herkese bol şans!


Erasmus Staj Yeri Bulmanın Püf Noktaları Erasmus Staj Yeri Bulmanın Püf Noktaları Reviewed by Admin on 06:11 Rating: 5

1 yorum:

  1. Merhabalar,

    Öncelikle faydalı içeriklerle zenginleştirdiğiniz başarılı platformunuz için sizleri tebrik ederiz.
    Sitenizde (https://scblogcu.blogspot.com/2015/05/erasmus-staj-yeri-bulmann-puf-noktalar.html​​​​​​​ bölümünde) Almanca Türkçe çeviri hizmetlerimizle ile ilgili ufak bir bilgi notu ve sayfamıza ait bir link (https://www.protranslate.net/tr/turkce-almanca-ceviri/) paylaşma konusunda sizinle iletişime geçmek istedik.

    Bu konuda bir çalışma yapmamız mümkün olur mu sizlerle?

    Teşekkürler
    Ekrem Bilice
    Marketing Specialist
    marketing@protranslate.net
    www.protranslate.net

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.