Almanya'da master

Almanya'da Master
Herkesin bildiği gibi mühendislik denince akla ilk gelen ülkeler arasında Almanya genelede ilk sıradadır. Durumun böyle olmasının altında verilen kaliteli eğitimin etkisi cok büyüktür. Her yıl dünyanın dört bir tarafından binlerce öğrenci eğitim amaçlı Almanya'ya gelmektedir. Peki master için neler gerekli? Nasıl başvuru yapılır? 

Öncelikle başvurular yaz ve kış Semesterleri için ayrı yapılmakta ve bu başvurular için son başvuru tarihi her yıl aynıdır. Kış dönemi için son başvuru tarihi 15 temmuz iken yaz başvuru tarihleri için 15 ocak günü belgelerin Almanya'da başvurulan üniversitede olması gerekmektedir.


Almanya'da master


Gereksinimler:
Türkiye'de lisans eğitimini en az 2.5 ortalama ile eğitimini bitirmiş olmak gerek. Daha düşük ortalama ile kabul almak zor olsada imkansız değildir. Ancak alman üniversiteler ortalamaya dikkat ettiğinden yüksek ortalama ile başvuruların şansı daha yüksektir. NC frei bölümler için ortalama şartı aranmamaktadir. 

Eğer okumak istediğiniz bölüm ingilizce ise ielts gibi sınavlardan en az 6.5 gibi bir nota ihtiyacınız var. Eğer okuyacaginiz bölüm almanca dilinde ise almanca bilginizi kanıtlamak zorundasınız. Telc c1 Goethe gibi yurt dışından alınan sertifikalar alman üniversiteler tarafından kabul edilmektedir. Peki eğer bütün koşulları sağlayıp sadece dil kısmında sıkıntı varsa o zaman da üniversiteler şartlı kabul verip size bir sonraki dönem için kabul veriyor ve siz o süre zarfında almanca dil sınavını başarıyla vermeniz taktirde eğitime başlayabilirsiniz.

Bunlar dışında okuduğunuz bölüm ile alakali olarak lisans eğitiminde aldığınız derslerinde önemi var. Örneğin endüstri mühendisliği master programı için bazı üniversiteler 15 kredilik ekonomi dersleri almanızı şart koşuyor. 

Motivasyon yazınız da önemli sonuçta o üniversitede neden okumak istediğinizi ve hedeflerinizi yazıyorsunuz. İlk izlenim her zaman iyidir. 

NC puan hesaplama ve şartlı kabul ile ilgili daha fazla bilgi için diğer yazılara göz atabilirsiniz.
Almanya'da master Almanya'da master Reviewed by Admin on 06:20 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.