Work and Travel Aşamaları

Work and Travel ile Amerika

Merhaba arkadaşlar,

Öncelikle sizlere ilk  yurt dışı deneyimlerimden bahsedeceğim. Her şey aslında yaz okuluna kaldığımda başlamıştı, yaz okulundan arda kalan zamanlarda internet üzerinden ingilizcemi geliştirmeye çalıştım. Çokta faydalı olmadığını amerikaya gittiğimde öğrendim. Lafı fazla uzatmadan süreçten bahsedeyim.

Öncelikle bu işi yapan bir şirket bulmanız gerekmektedir. İnternet üzerinde basit bir arama yaparak şirketleri bulabilrisiniz. Şunuda belirteyim, evet program biraz pahalı ama kesin değecektir. Ön ödemenizi yaptıktan sonra Wat şirketi size bir kaç iş önerecektir. Bazı işler skype görüşmesi istemekte bazıları ise sadece göndereceğiniz cv ve motivasyon üzerinden öğrenci seçmektedir.

Gelelim sürece:

Ben işveren ile skype üzerinden görüşme yaptım. İş görüşmesinde kendinizden emin olun ve lafı gevelemeden cevap verin. Cevaplarınız net olmalı. İlk mülakatımda bu yüzden başarısız oldum. Ama moral bozmadan çalışmaya devam ettim. Daha sonra yapılan mülakatta başarılı oldum. Mülakatta sorulan sorular genelde iş üzerine ama asıl önemli olan ingilizce. Bunun dışında işi yapabileceğinize ikna etmeniz gerekir. 

Burda önemli olan işi kapmak. Çünkü inglizceniz çok iyi değilse sorun çıkabiliyor. İşi kaptıktan sonra da vizeyi alırken ingilizcenizi konuşturmanız gerecek.

Vize sürecine gelirsek: 

Amerika work and travel vizesi için daha önceden randevu almanız gerekmekte. Randevuya gittiğiniz gün kasılabilirsiniz ama biraz gevşemeye çalışın. Ortam sizi germeye çok musait ama dikkat etmekte fayda var. Konsolosluğa ulaştığınızda her şey başlıyor aslında. Dışarıda güvenlikte kimlik kontrolü yaptıktan sonra sıraya girip elçilik binasına giriş için sıralanacaksınız. Daha sonra içeri ilk geçtiğinizde x-ray cihazından geçeceksiniz, yetmezmiş gibi üst kontrolünden geçmek zorundasınız. Daha sonra asansöre binip vize salonuna gideceksiniz sıra alıp parmak izi vermeniz gerekmektedir. Parmak izinden sonra vize görüşme salonunda sıranızı bekleyip konsol ile görüşme yapacaksınız. Konsol ile konuşmalarınız cam arkasından gerçekleşmekte, bu sizi biraz kasabilir ama heyecan yapmanıza gerek yok. Rahat olduğunuzu görmeleri sizin yararınıza olacaktır. Zaten siz rahatlayınca fazla kasmadan sohbet ediyorlar. Konsol size visa approved derse bu işlem tamam demektir. Eğer pasaportunuzu geri verirse geçmiş olsun.

Vize soruları

-Sorular genellikle nerede okuduğunuz ve bölümünüz ile başlar
-Neden Amerika'ya gitmek istediğiniz ile devam eder
-Aile hakkında bilgilerle birlikte eğer sohbette ilgi çekici konu varsa onunla devam eder
-Orda yapacağınız iş ile ilgili detaylar
-Gideceğiniz şehri neden seçtiğinizi
-Enson olarak size göstereceği Amerika'da ki haklarınız ile ilgili broşür hakkında bilginizin olup olmadığıyla biter.

Amerika vizesi için genel akış bu şekildedir.

Vizenizi aldığınızda dünyalar sizindir. Benden tavsiye gittiğniz yerlerin altını üstüne getirmeden gelmeyin sonra pişman olursunuz. 


Work and travel Macerası
Empire State Building- 86.Kat

Work and Travel Aşamaları Work and Travel Aşamaları Reviewed by Admin on 08:42 Rating: 5
Blogger tarafından desteklenmektedir.